Snel naar

Kinderopvang

Pedagogische en BVV ondersteuning op de werkvloer!

Structurele middelen - VIA6

Op 30 maart 2021 werd het zesde Vlaams Intersectoraal akkoord voor de social/non-profitsectoren voor de periode 2021-2026 afgesloten, beter bekend als VIA 6. Dit akkoord heeft als doel om structurele middelen toe te kennen aan de kinderopvangsector. Hierbij wordt speciale nadruk gelegd op het professionaliseren van het pedagogisch handelen van kinderbegeleiders, omdat we geloven dat kwaliteit leidt tot grotere ontwikkelingskansen en een beter rendement.

Samenwerking

Niet alle organisaties zijn in staat om met de subsidie minstens 0.2 VTE (Voltijdse Equivalent) op de werkvloer in te zetten. Daarom bieden we de mogelijkheid tot samenwerking met andere partners.

Elke organisatie ontvangt een vast bedrag per vergunde plaats, dus het subsidiebedrag kan variëren van organisatie tot organisatie. Afhankelijk van het subsidiebedrag dat jouw organisatie ontvangt, stellen wij een op maat gemaakt aanbod voor.

Vanuit CEGO bieden wij de mogelijkheid een samenwerking aan te gaan waarbij één van onze pedagogisch coaches bij jou op de werkvloer zal worden ingeschakeld.

Onze pedagogische coaches

Bij CEGO willen we graag onze expertise delen en bieden we de mogelijkheid om samen te werken. Een van onze pedagogisch coaches kan bij jou op de werkvloer worden ingezet om te helpen bij het verbeteren van de pedagogische kwaliteit en het versterken van de ontwikkelingskansen voor de kinderen in jouw kinderopvang.

Samen kunnen we streven naar een kwaliteitsvolle kinderopvang waarin elk kind de best mogelijke start krijgt. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en samen te werken aan de verdere professionalisering van jouw kinderopvangorganisatie.

"Vaak hebben externe coaches als buitenstaander een andere en aanvullende Kijk. Ze staan ook in andere opvanginitiatieven en kunnen dus ideeën van elders meebrengen. Ze brengen enthousiasme, leuke ideeën en bruikbare informatie mee en motiveren onze medewerkers."

Verantwoordelijke

Marie van kinderopvang KaDeeke

In het begin waren de medewerkers wat sceptisch ten opzichte van het initiatief. "Ze komen ons controleren," hoorden we ze zeggen. Maar dat vooroordeel verdween vrijwel meteen. Ze zagen al snel dat ze te maken hadden met coaches die weten wat ze doen, en dat zorgde voor vertrouwen," vertelt Elke.

Pedagogische coach

Elke

Geïnteresseerd of meer informatie nodig?

Contacteer ons

Cego vorming & Consult

Schapenstraat 34 bus 3776
3000 Leuven, Belgium

BTW BE 0421.083.235
Belfius BE90 7765 9491 3932

CEGO is alle werkdagen bereikbaar van 9u tot 12u en van 13u tot 16u, op woensdag zijn wij gesloten.

Website door iSmart