Snel naar

Lager onderwijs

Coöperatief leren is meer dan groepswerk!

Actief aan de slag met coöperatieve werkvormen

Vaak wordt groepswerk door kinderen, leerkrachten en ouders als zinloos ervaren. Groepswerk kan voor het leerproces een meerwaarde betekenen, maar het is niet omdat je leerlingen in groepen zet, dat die meerwaarde automatisch ontstaat. Het doel van de samenwerking moet helder zijn. Bij coöperatieve werkvormen is elke leerling voortdurend actief aan het werk én oefen je doelgericht sociale vaardigheden. 

Tijdens deze vorming gaan we zelf actief en concreet aan de slag met coöperatieve werkvormen: per twee, in groepjes, met heel de groep. Hierna zoeken we welke doelen we er in onze eigen klaspraktijk aan kunnen koppelen.

Tijdens ‘Meer dan groepswerk’ bekijken we niet alleen hoe je het resultaat van een groepswerk kan beoordelen. Ook het verloop van hun samenwerking en hun creativiteit tellen mee, want als groep zijn we verantwoordelijk voor het leren van elk individu.

Lunch inbegrepen

 

Inschrijven

18 februari 2025

Griet Langedock

Huis Bethlehem

Na het volgen van deze vorming...

  • Ken je de meerwaarde van coöperatief leren waarbij het gaat om de samenwerking tussen sterkere en zwakkere leerlingen.
  • Kan je coöperatieve werkvormen koppelen aan bestaande lesdoelen.
  • Ken je verschillende coöperatieve werkvormen en kan ze inzetten in je klaspraktijk met aandacht voor de valkuilen en randvoorwaarden.
Vormingsmedewerker
Griet Langedock

Cego vorming & Consult

Schapenstraat 34 bus 3776
3000 Leuven, Belgium

BTW BE 0421.083.235
Belfius BE90 7765 9491 3932

CEGO is alle werkdagen bereikbaar van 9u tot 12u en van 13u tot 16u, op woensdag zijn wij gesloten.

Website door iSmart